nn logo

Nationale Nederlanden

Review score:

7,9 op basis van 9 beoordelingen

Premie indicatie

€ 4,15

Verzekerd bedrag: € 100.000

NN overlijdensrisicoverzekering

  • Makkelijk online af te sluiten
  • Dagelijks opzegbaar

Natuurlijk wilt u gezond oud worden. Maar soms lopen dingen anders dan u hoopt. Wat gebeurt er dan met uw dierbaren als u er niet meer bent? Zullen zij in staat zijn om de huur of hypotheek te blijven betalen? Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) van de Nationale Nederlanden kan u gemoedsrust geven door meer financiële zekerheid te bieden aan uw nabestaanden. Het is een manier om vooruit te denken en te zorgen dat uw geliefden beschermd zijn, zelfs als u er niet meer bent.

Soorten verzekeringen

Nationale Nederlanden biedt verschillende overlijdensrisicoverzekeringen aan:

Voor- en nadelen

  • Snel en gemakkelijk af te sluiten met directe dekking
  • Flexibiliteit om dagelijks op te zeggen
  • Korting voor niet-rokers
  • Hoge afsluitkosten van € 90
  • Minimum verzekeringsbedrag van € 18.500 (bij gelijkblijvend € 9.250)

Aanvraag

Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering bepaalt u de gewenste vorm, het verzekerde bedrag, de looptijd en de begunstigde. Dit kunt u gemakkelijk online doen of via een adviseur in uw buurt. Vervolgens ontvangt u een e-mail met een link naar een online vragenlijst over uw gezondheid. In sommige gevallen kan er ook een uitnodiging volgen voor een medische keuring. Nadat uw aanvraag is ingediend, wordt deze beoordeeld aan de hand van de verstrekte gezondheidsverklaring of de resultaten van de medische keuring. In de meeste gevallen ontvangt u daarna direct uw polis.

Veelgestelde vragen

Kan ik een overlijdensrisicoverzekering opzeggen?

Het stopzetten van een verzekering kan via de website. U wordt gevraagd om in te loggen op mijn.n.n., waarna u kiest voor de verzekering die u wil afkopen en vervolgens klikt op ‘verzekering stopzetten’. Als u meer wil weten over de gevolgen van het stopzetten van uw verzekering, kunt u het beste advies vragen aan uw verzekeringsadviseur.

Wat is de premie van een overlijdensrisicoverzekering bij Nationale Nederlanden?

Bij Nationale Nederlanden wordt de premie voor uw hypotheekgebonden overlijdensrisicoverzekering bepaald aan de hand van diverse factoren, zoals uw leeftijd, gezondheid, het verzekerde bedrag en de duur van de verzekering. Om een exacte premie-inschatting te krijgen, biedt Nationale Nederlanden een handige online premiecalculator aan op hun website. Met deze tool kunt u de premie berekenen die precies past bij uw persoonlijke situatie en de behoeften van uw hypotheek.

Wie krijgt de uitkering na overlijden?

De overlijdensrisicoverzekering heeft een “begunstigde” die de uitkering ontvangt, en u kunt zelf bepalen wie dit is, zoals uw partner, kinderen of zakelijke partner. Bij online afsluiting geldt een standaard volgorde: partner, kinderen en andere erfgenamen. U kunt dit wijzigen door contact met ons op te nemen. Als u de verzekering afsluit in verband met het kopen van een huis, kan deze gekoppeld worden aan uw hypotheek (verpanden). Bij overlijden wordt het uit te keren bedrag dan naar de hypotheekverstrekker gestuurd om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen.

Contact

Hoofdkantoor:
Prinses Beatrixlaan 35
2595 AK
Den Haag

Telefoonnummer:
Algemeen
088 663 6000

Postadres:
Postbus 93604
2509 AV
Den Haag
klantenservice@nn.nl

DD

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review