Goedkoopste uitvaartverzekering

Wilt u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten en bent u benieuwd hoe u dat het best aan kunt pakken? Wij zetten een aantal handige tips voor u op een rij, waar u rekening mee dient te houden op het moment dat u de goedkoopste uitvaartverzekering wilt afsluiten. Het is onder andere van belang om goed na te denken over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. U kunt gebruik maken van een natura uitvaartverzekering, al vormt wellicht de kapitaalverzekering aan de andere kant de goedkoopste uitvaartverzekering.

Daarnaast is het de moeite waard om goed na te denken over de mogelijkheden van een uitvaartverzekering op maat, heeft u de mogelijkheid om de goedkoopste uitvaartverzekering naar wens samen te stellen? Hoe zit het met de keuze voor een uitvaartverzorger en hoe verhouden de hoogte van de premie en de verzekerde som zich tot elkaar? Een aantal verzekeraars zal de premie die u betaalt indexeren, aan de hand van de toenemende kosten voor een uitvaart. Op die manier hoeft de goedkoopste uitvaartverzekering dat op termijn niet te blijven, iets om rekening mee te houden.

U kunt de goedkoopste uitvaartverzekering eenvoudig online afsluiten, u hoeft daar de deur niet voor uit. Het is echter wel verstandig om u goed op te hoogte te brengen van welke mogelijkheden er bestaan en waar u wel of vooral niet voor wilt kiezen. Des te beter uw beeld van de goedkoopste uitvaartverzekering, des te groter ook de kans dat u een scherpe premie betaalt voor een goede dekking. Als alternatief voor de goedkoopste uitvaartverzekering zou u banksparen kunnen overwegen, maar houd er rekening mee dat een uitvaart bij oplopende kosten van 3% per jaar over 40 jaar zo’n €24.000 zal kosten.

Goedkoopste uitvaartverzekering in natura

U kunt de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten door allereerst goed te kijken naar de verschillende soorten van de verzekering die er beschikbaar zijn. De meest gebruikelijke variant is de natura uitvaartverzekering. Dit is een polis waarbij u een premie per maand betaalt, in ruil waarvoor de verzekeraar na uw overlijden de kosten voor de uitvaart op zich neemt. Het hoeft niet per se de goedkoopste uitvaartverzekering te zijn, het is wel de meest populaire variant. Het grote voordeel van deze variant is dat uw nabestaanden geen omkijken hebben naar de organisatie van de uitvaart. In plaats daarvan zorgt u er samen met de uitvaartverzekeraar voor dat u op voorhand aangeeft wat zij voor u dienen te organiseren op het moment dat u komt te overlijden. Sluit u hiermee de goedkoopste uitvaartverzekering? Dan slaat u twee vliegen in één klap, het voordeel levert dan immers ook het meeste gemak op.

Aan de andere kant kunt u gebruik maken van een kapitaalverzekering. Het is mogelijk dat dit voor u de goedkoopste uitvaartverzekering vormt, al is het natuurlijk verstandig om de mogelijkheden online met elkaar te vergelijken. U dient er rekening mee te houden dat dit een ander type polis is. Een uitvaartverzekering waarbij geld wordt uitgekeerd kan de goedkoopste uitvaartverzekering vormen, omdat het uw nabestaanden zijn die uiteindelijk zorgen voor het contact naar de uitvaartverzorger, die de uitvaart voor u kan organiseren. Zij krijgen een bedrag uitgekeerd, afhankelijk van de premie die u heeft betaald en het verzekerde bedrag waar u op die manier voor heeft kunnen zorgen. Uw nabestaanden krijgen dit bedrag in handen om zelf een uitvaart te organiseren, de uitvaartverzekeraar zal in dit geval alleen het bedrag uitkeren. Is dit de goedkoopste uitvaartverzekering en wilt u er gebruik van maken? Houd er dan dus rekening mee dat dit minder gemak met zich meebrengt.

Goedkoopste uitvaartverzekering op maat

Wilt u graag gebruik maken van de goedkoopste uitvaartverzekering en vindt u het bovendien van belang dat het gaat om een polis op maat? Dan is het verstandig om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Onder andere Nuvema staat bekend om het feit dat zij de natura uitvaartverzekering volledig op maat voor u kunnen samenstellen. Heeft u al een goed beeld van de uitvaartondernemer die u wilt kiezen en hoe de begrafenis of de crematie er zelf uit dient te komen te zien? In veel van de gevallen is dit niet de goedkoopste uitvaartverzekering. Aan de andere kant heeft u er wel de mogelijkheid om precies aan te geven waar u naar op zoek bent. U zorgt op die manier voor een waardig afscheid, terwijl de premie hoogstens één tot enkele euro’s per maand hoger uit zal vallen. Overigens spreekt men in het geval van een begrafenis ook nog al eens over een begrafenisverzekering, maar dit is ook gewoon een uitvaartverzekering, aangezien u bij laatst genoemde zelf aangeeft of de uitvaart in de vorm van een begrafenis of een crematie zal gaan geschieden.

Indien u niet direct de voorkeur geeft aan de goedkoopste uitvaartverzekering is het goed mogelijk om naar maatwerk te zoeken, een verzekeraar die ervoor zorgt dat u niets aan het toeval over hoeft te laten. Het voelt wellicht wat vreemd om hier nu al over na te denken, al is dat op zich niet zo vreemd. Het is de moeite waard om uw wensen op een rij te zetten en nu alvast te zoeken naar de goedkoopste uitvaartverzekering, of aan de andere kant na te gaan wat het u kost wanneer u een uitvaartverzekering op maat af wilt sluiten. Het voordeel van een polis op maat is bovendien dat de verzekeraar uw verzekering ieder jaar opnieuw tegen het licht zal houden, om na te gaan of deze nog aansluit bij uw wensen. Het is misschien niet de goedkoopste uitvaartverzekering, het is aan de andere kant wel een polis waarmee u kunt rekenen op een uitstekende ondersteuning.

Keuze voor een uitvaartverzorger

Vindt u het binnen de goedkoopste uitvaartverzekering van belang dat u de vrije keuze kunt maken uit verschillende uitvaartverzorgers, of is dat aan de andere kant juist minder van belang? Het is verstandig om daar op tijd over na te denken, aangezien er grote verschillen bestaan tussen de diverse uitvaartverzekeraars. Op het moment dat u de goedkoopste uitvaartverzekering kiest is de kans groot dat u niet helemaal vrij bent in de keuze. De verzekeringen van Dela, Monuta en PC Hooft (natura) staan erom bekend dat u gebonden bent aan een uitvaartverzorger die zij voor u selecteren. Wilt u nou meer informatie over de dood zelf, kijk dan eens op de website Overdedood.nl.

Het is uiteraard niet gezegd dat u op basis van de goedkoopste uitvaartverzekering bij die verzekeraars uit zal komen bij een matige uitvaartverzekeraar, feit is alleen dat u zelf niet de vrije keuze heeft. Wilt u gebruik maken van een uitvaartverzorger die niet is aangesloten bij de verzekeraar? Dan keert deze over het algemeen een laag bedrag uit, het gaat dan om enkele duizenden euro’s. Het voordeel aan de andere kant is dat de pakketten heel voordelig zijn, u kunt er de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten. Houd dus rekening mee dat aan die lage premie per maand een belangrijk prijskaartje hangt, met betrekking tot de keuzevrijheid die u heeft.

Hoogte van de premie en verzekerde som

Wilt u goed kijken naar de goedkoopste uitvaartverzekering en vindt u het van belang dat u een scherpe premie betaalt? Het is minstens zo interessant om ook goed te kijken naar de dekking waar u aan de andere kant op kunt rekenen. Wat is het bedrag dat er uiteindelijk verzekerd is of hoe ziet de uitvaart eruit waar u op kunt rekenen? Een lage premie voor de goedkoopste uitvaartverzekering is immers alleen interessant wanneer dat aan de andere kant nog wel een goede uitvaart oplevert. Monuta is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan Klaverblad, maar levert aan de andere kant een verzekerd bedrag op dat niet geïndexeerd zal worden.

Het is wat dat betreft niet voldoende om op basis van alleen de premie op zoek te gaan naar de goedkoopste uitvaartverzekering, u zou uzelf dan mogelijk tekort doen. Het is in plaats daarvan verstandiger om goed te kijken naar de premie die u maandelijks betaalt, in relatie tot het verzekerde bedrag waar u op kunt rekenen. Levert de goedkoopste uitvaartverzekering u een hoog verzekerd bedrag op, of zorgt de verzekeraar op basis van een natura polis voor een goede verzorging van de uitvaart? Dan kunt u die polis zonder problemen afsluiten.

Indexeren van uw goedkope uitvaartverzekering

Met betrekking tot de hoogte van het verzekerde bedrag en de goedkoopste uitvaartverzekering is het onder andere verstandig om goed te kijken naar de eventuele indexering van de uitkering. Sluit u nu bijvoorbeeld een uitvaartverzekering af voor een verzekerd bedrag van €7.000? Dat is waarschijnlijk voldoende wanneer u binnen nu en 5 jaar komt te overlijden. Gaat er echter 40 jaar van inflatie en prijsstijgingen overheen? Dan is het van belang dat de goedkoopste uitvaartverzekering het uit te keren bedrag indexeert. De verzekeraar past het uit te keren bedrag aan de marktontwikkelingen aan, waardoor u bijvoorbeeld recht heeft op €14.000 of meer.

Op het moment dat u de goedkoopste uitvaartverzekering zoekt is het verstandig om rekening te houden met de bovenstaande factoren. U voorkomt op die manier dat u een keuze maakt waar u later spijt van kunt krijgen, in plaats daarvan kunt u een duurzame polis afsluiten waar u ook op termijn plezier van heeft. Uiteraard kunt u de goedkoopste uitvaartverzekering vinden door goed naar de premies te kijken. Het is echter eerst verstandig om 3 – 5 verzekeraars te selecteren waar u kunt rekenen op een goede dekking, net als bijvoorbeeld de indexering van het uit te keren bedrag na overlijden.